Bucureştiul într-o zi

Proiectul „Bucureştiul într-o zi” are drept scop punerea în valoare a patrimoniului cultural şi turistic al capitalei într-o manieră inedită, prin marcarea în teren a trei trasee ce străbat zonele cu cea mai bogată încărcătură istorică şi artistică. De ce am vrut să facem un astfel de proiect? Pentru că, fară a mai pune în discuţie necesitatea unui material turistic cuprinzător, Bucureştiul trăieşte prin detalii, prin poveşti mai puţin cunoscute, prin locuri cu încărcătură istorică, prin lucruri care s-au rătăcit odată cu trecerea timpului. Pentru că puţini sunt cei care mai iau la pas oraşul, cei care mai văd în el „Micul Paris“ de altădată, pentru că atunci când un turist străin întreabă un bucureştean ce ar avea de vizitat în Capitală răspunsul primit e mai degrabă superficial, aceleaşi locuri fiind prezentate mai mereu cu aceleaşi recomandări. Bucureştiul de astăzi reprezintă, pentru cei mai mulţi dintre locuitorii săi, un oraş sărac în obiective turistice şi culturale. Istoria unui oraş nu e altceva decât suma istoriilor particulare a celor ce au locuit aici, a poveştilor care le-au marcat vremelnica existenţă. De aceea credem că a dezvălui poveştile necunoscute sau uitate ale Bucureştilor, a vorbi despre destinele unor personaje fascinante, a pune în lumină locuri ce încă mărturisesc despre trecut, înseamnă paşi pe care e necesar să-i parcurgem pentru a înţelege şi îndrăgi oraşul. Să dăm oraşului o şansă. De aici începe totul …

3 Responses to “Bucureştiul într-o zi”

 1. From dunedenisip:

  Ar fi util un document pe care l-am putea printa care sa contina toate traseele plus explicatiile, nu cred ca e greu de facut, plus ca in acest fel daca dorim sa urmam un traseu nu trebuie decat sa downloadam documentul cu traseul dorit si vom avea si harta dar si informatiile legate de patrimoniului cultural si turistic al Capitalei. Daca ar exista si o varianta in limba engleza ar fi super.
  Emisiunile pot fi postate pe site ?

  Posted on 07. Jan, 2011 at 7:46 am #
 2. From admin:

  Emisiunile vor fi pe site speram in maxim o saptamana, site-ul are si varianta in engleza din luna septembrie, iar hartile nu stim inca cand vor fi disponibile pentru download.

  Posted on 07. Jan, 2011 at 9:44 am #
 3. From dunedenisip:

  Am transformat in docx, pdf si mobi o parte din traseele recomandate de Bucurestiul intr-o zi. Daca doriti va pun la dispozitie documentele.

  Posted on 12. Mar, 2011 at 10:36 am #