UrbanScouts

Echipa UrbanScouts

Echipa Urban Scouts: Ana-Maria Iordache (Project Manager), Mădălina Truşcă (PR Manager), Alina Gealatu, Cristi Ludu, Mihai Grigore, Mihai Soare şi Alex Mihai. Echipa este formată din elevi de la Colegiul Naţional „Sf. Sava“ (Ana, Mădălina, Alina), Colegiul Naţional „I. C. Brătianu“ din Piteşti (Mihai Soare şi Mihai Grigore), Liceul Teoretic „Jean Monnet“ (Alex). La început voluntari în cadrul proiectului Harta Verde, apoi componeţi ai echipei Urban Scouts, ei sunt cei care au conceput acest proiect, cei care au facut munca de research, cei cărora li se datorează viziunea legată de prezentare a materialelor. Numele echipei le-a fost dat, într-o seară de august, de o o fată pe care o cunoşteau vag. Le-a plăcut şi a rămas aşa. Sunt cercetaşi, cercetaşi urbani, plini de idei şi optimism dornici să împărtăşească mai departe poveştile cunoscute sau mai puţin cunoscute ale Bucureştiului.

Mădălina Ioana Truşcă: sunt caracterizată de punctualitate, sarcasm, elitism, temperament coleric. Sunt pasionată de antropologie, filmele bune, literatura, muzică. La început implicarea in Harta Verde a fost ca o joacă, un “ce să fac şi eu vara asta”. Mi s-a parut un proiect deosebit, şansa de a face mai mult decât alţii de vârsta mea, de a lucra la un proiect în care cred. Harta Verde m-a învăţat că în viaţă poţi da peste tot felul de oameni, că fiecare experienţă te întăreşte, că niciodată nu poţi spune că ai făcut destul.

Iordache Ana-Maria: sunt comunicativă şi deschisă. Mă implic în proiecte şi îmi place să cunosc cât mai mulţi oameni. Sunt deschisă la nou. Îmi place arta urbană, îmi plac culorile şi oamenii entuziaşti. Sunt poate mult prea pacifistă, zâmbesc mult şi gratuit. Îmi place să cănt la chitară, ador lucrurile hand made, sunt atrasă de fotografie, teatru, film, literatură. M-am implicat în Harta Verde pentru că mi-am propus să învăţ lucruri noi, să mă implic şi să cunosc oameni. Am învăţat că poţi duce la bun sfârşit lucrurile în care crezi, că ne putem pune în practică ideile bune, am învăţat să fim mai responsabili, să ne focusăm pe lucruri importante, să găsim motivaţii, să respectăm un deadline.

Călin Colăcel este coordonatorul proiectului „Bucureştiul într-o zi“. Are o experienţă de peste 7 ani în domeniul publicaţiilor ocupând postul de redactor-şef al revistei „Cultură&turism.ro“. A participat, în calitate de redactor coordonator la editarea albumului „La Roumanie, ce pays francophone et latin de l’Est“, lansat cu ocazia Congresului Francofoniei ţinut la Bucureşti în anul 2006. Începând cu anul 2005, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Culturale Goodartofnoon, a contribuit la realizarea şi implementarea proiectelor „Patrimoniul Cultural – Descoperă-i valoarea“ şi „Harta Verde Bucureşti“.

Răzvan Ludu este creative director al proiectului „Bucureştiul într-o zi“. Răzvan are o experienţă de peste 10 ani în domeniul publicităţii. El şi-a început cariera în 2000 şi a realizat campanii pentru următorii clienţi: Alka Grup, Caroli, Croma Asigurari, Indagrara, Interbrew Efes Brewery, Mobexpert, Dacia, Procter&Gamble, Bergenbier, Romtelecom, BancPost, Bosch, Honda, GSK . Pentru proiectul „Bucureştiul într-o zi” Răzvan a realizat strategia şi campania de comunicare.

Cristi Ludu s-a implicat în proiectul „Bucureştiul într-o zi“ în calitate de graphic designer si web developer. Este autorul designului hărţilor şi a ghidurilor tipărite, dar şi a site-ului proiectului. Deşi tânăr, are deja o experienţă de aproape 8 ani în domeniu participând la realizarea mai multor site-uri, printre clienţii cei mai cunoscuţi numărându-se TVR, Coca-Cola, Sprite, Fanta, Dacia, Hambar18. Este pasionat de fotografie, fiind şi autorul, împreună cu Petre Nada a majorităţii fotografiilor prezente pe site-ul „Bucureştiul într-o zi“.


Diana Lucia Tökes Project Manager, are o experienta de peste 5 ani , in acest timp si-a dezvoltat competente valoroase in comunicare strategica, relatii cu presa si management de proiect pe care doreste sa le activeze. Pentru perfectionarea in domeniul comunicarii si marketingului, a urmat o serie de cursuri si traininguri de specialitate, detinand si diploma de masterat in marketing si comunicare. Este specialista in comunicare si a fost implicata in numeroase campanii de comunicare. In ultima perioada, Diana Tokes a fost implicata la organizarea si comunicarea Festivalului de Muzica Clasica „Visul unor Simfonii de Vara, a proiectului “Bucurestiul intr-o zi” si a proiectului Patrimoniului Cultural “Descopera-i valoarea”.


Grigore Mihai
Sunt prietenos şi tolerant, îmi place libertatea, îmi place să văd locuri noi. Sunt pasionat de excursii, plimbări, volei şi înot. M-am implicat în Harta Verde pentru a învăţa să lucrez în echipă, pentru a afla cât mai multe despre Bucureştiul ascuns, pentru a-i învăţa pe alţii să le descopere. Am învăţat să lucrez în echipă, să fiu mai organizat şi mai persereverent în ceea ce vreau să fac.

Gelatu Alina
Fire sociabilă şi sinceră, am ca pasiuni desenul, fotografia şi teatrul. În proiectul Harta Verde m-a atras ideea că pot face ceva util pentru sociatetea în care trăiesc. Am învăţat cum funcţionează o echipă, responsabilitătile pe care le implică un proiect, că trebuie să fii responsabil.

Soare Mihai

Sunt sensibil, deloc tăcut, însă iau în seamă mai puţin necunoscuţii. Îmi place să muncesc doar în echipă, sunt încăpăţânat, susţinându-mi idelile cu argumente bine documentate, nu cedez uşor la provocări. Am ca hobby fotbalul şi ciclismul. M-am implicat în Harta Verde din dorinţa de a da o mână de ajutor la “reabilitarea” mediului urban. Am învăţat de la Harta Verde cum se lucreză în echipă. Am înţeles că trebuie “să-i dăm Bucureştiului o şansă”.

Mihai Alexandru
Sunt pasionat de fotografie şi muzică. M-am implicat în Harta Verde pentru că mi-am dorit să mă alătur unei echipe care doreşte să facă Bucureştiul un oraş mai bun. Am învăţat să am un spirit de echipă mai dezvoltat.