Sindrofie la Şosea

In zilele de 18 şi 19 septembrie 2010, a avut loc în Parcul Kiseleff (zona Foişor) evenimentul „Sindrofie la Şosea”, etapă a proiectului Bucureştiul într-o zi.

Prin acest eveniment au fost marcate primelor două trasee pietonale, ce urmăresc vechile artere Calea Victoriei şi Şoseaua Kiseleff, un bun prilej de a aduce la lumină vechi obiceiuri desprinse din lumea protipendadei.

Traseele marcate nu sunt altceva decât un ghid stradal, menit a îndruma paşii amatorilor de plimbare spre locurile frumoase din Bucureşti, spre privelişti şi case ce oglindesc prin poveşti viaţa celor ce au trăit aici şi au modelat chipul oraşului.

Maestru de ceremonii al evenimentului a fost Cosmin Tudoran, care l-a  întruchipat pe Cilibi Moise, neguţatorul de poveşti, pesonaj celebru al vremurilor de odinioară, „un tip în adevăr popular şi pe drept cuvînt, care făcea totdeuna senzaţie” dupa spusele lui Ion Luca Caragiale.

„Sindrofie la Şosea” a început la ora 11.00 printr-un scurt eveniment de presă, în cadrul căruia Ruxandra Soare, Managing Partner Bright Light, Academicianul Răzvan Theodorescu, preşedinte onorific „Bucureştiul într-o zi“, Andrei Ioan Chiliman, primar al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti şi Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank au prezentat proiectul „Bucureştiul într-o zi“, fiind astfel inaugurate şi primele două trasee.

Peste 1000 de bucureșteni au sosit în parc, atrași de atmosfera șarmantă a Bucureștilor de odinioară. Gazde și ghizi pe trasee au fost voluntari în costume de epocă, o trupă de circ a însuflețit voia bună,  maestrul bucătar Adi Hădean ne-a amintit cum se făceau micii pe la 1920, vinurile de Corcova au dat savoare, iar formaţia Classic Brass a întreținut atmosfera de poveste.

Echipa Bright Light mulțumește tuturor sponsorilor și partenerilor pentru generozitatea deschiderea cu care au sprijinit acest eveniment și de asemenea suportul nemijlocit pentru susținerea proiectului Bucureștiul într-o zi, un pas important pe calea cunoașterii moștenirii culturale a Capitalei.

A dezvălui poveştile necunoscute sau uitate ale Bucureştilor, a vorbi despre destinele unor personaje fascinante, a pune în lumină locuri ce încă mărturisesc despre trecut, înseamnă paşi pe care este necesar să-i parcurgem pentru a înţelege şi îndrăgi oraşul.

Să dăm oraşului o şansă! De aici începe totul!